Word jij onderdeel van het Project Orkest?

Het geluid van Midden-Nederland

Meld je aan

Voor wie is het Project Orkest

Het Project Orkest, onder leiding van dirigent/bandleider Cees Coenen, richt zich op gemotiveerde (amateur)muzikanten met ambitie. De muzikanten komen uit diverse orkesten en bands en zijn in staat om binnen het vastgestelde aantal repetities een project succesvol uit te voeren. Ben je gedreven, streef je naar nieuwe muzikale hoogtepunten en ben je bereid tijd en energie daarin te investeren? Meld je aan.

Lees meer over het Project Orkest

Aanmelden kan nog steeds

De meer dan 100 aanmeldingen van muzikanten in het najaar van 2023 lieten zien dat veel muzikanten enthousiast worden van de opzet van dit orkest. Aanmelden voor het orkest kan nog steeds. Er wordt per project gekeken naar wat er nodig is en wie daarbij past.

Jong En Oud
Cees Repetitiedag
Afas Zaal Full
Trompetsectie
Afas Bar Full
Lotte And Friends

Over ons eerste project: Top 2000 in Concert in AFAS Theater Leusden

Onze doelen zijn ambitieus

Op 22 december 2023 was het eerste project van dit nieuwe orkest: Top 2000 in Concert. In een afgeladen AFAS Theater hebben we een grote productie neergezet met diverse artiesten, dansers en een koor. Het was een overweldigende avond en we ontvingen geweldige reacties uit het publiek. Dit smaakt naar meer.

Lees meer over Top 2000 in Concert

Een crew van experts

Professioneel

De deelnemers aan het Project Orkest kunnen rekenen op vakmensen en een professionele crew om het orkest heen. Workshops, marketing, transport, catering; het hele team draagt eraan bij om het orkest naar een hoger niveau te tillen. In combinatie met jullie muzikale talent streven we ernaar schitterende producties neer te zetten.

Lees meer over het Project Orkest
Cees Repetitiedag

Heb je vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Je vindt hier de meeste antwoorden terug. Heb je nog andere vragen of wil je even sparren: neem contact op.

Vragen of even sparren

Bij de formatie van het orkest wordt rekening gehouden met de beschikbaarheid van de muzikanten. Er zal een evenwicht gezocht worden tussen repetitieavonden en oefendagen in het weekend. De definitieve data worden vastgelegd op basis van deelnemersaantallen en geplande projecten.

Meer info: Repetities

Momenteel stellen we de tijdslijn voor het project vast. We zijn ons bewust van het ambitieuze karakter van dit plan, maar met een weloverwogen tijdschema kan iedereen goed voorbereid aan het concert deelnemen.

Voor het orkest is een platform gecreëerd waarbij je wordt ingedeeld in een sectie op basis van je instrument. Hier kun je zelf de bladmuziek en bijbehorende opnames downloaden. Bovendien kun je eerdere afspraken en overeenkomsten inzien.

Voorlopig zal het orkest in het zwart gekleed optreden. Deze kledingkeuze is gemaakt met het oog op de podiumsetting, die vaak gebruikmaakt van lichteffecten en visuele elementen.

Het orkest is samengesteld uit muzikanten met drive, de drive om een nieuw orkest vol mogelijkheden van de grond te krijgen. We gaan ervan uit dat je als muzikant zelfstandig je partijen kunt voorbereiden met het beschikbare materiaal. Door workshops te organiseren, streven we ernaar om samen met jullie het orkest te laten groeien. Hierbij zijn podiumprésence en spelplezier van groot belang.

Deelname aan het kick-off concert TOP2000 in concert is kosteloos. Met dit concert wordt de doelstelling zichtbaar. Op basis van sponsors, fondsen en concerten wordt een deelname prijs bepaald voor het orkest. Ons streven is een financieel zelfvoorzienend orkest voor de toekomst te realiseren.

Het is geenszins onze intentie om muzikanten weg te lokken bij andere verenigingen. Dit orkest is opgericht om muzikanten die een extra uitdaging zoeken de kans te geven om naast hun huidige orkest of band aan interessante projecten deel te nemen. Bovendien richten we ons op muzikanten die graag willen spelen, maar zich niet permanent aan een orkest of band willen binden.

Er is geen vastomlijnde muziekstijl, maar het zal een mix worden tussen pop, bigband en musical: muziek in de categorie lichte muziek. De arrangementen proberen we zo veel mogelijk uniek te laten zijn met een eigen klank. De combinatie van orkest, combo en zang zal hiervoor moeten zorgen.

We gaan per project kijken naar mogelijkheden. Is er een groot festival waar we kunnen spelen of doen we een groot ABBA project in een schouwburg: we willen zo creatief en uniek mogelijk op het podium staan.

We nodigen iedereen uit voor de Kick-Off repetitie op 2 en 3 oktober. We willen graag kennismaken met jullie als muzikant. Op basis van niveau maar ook van het aantal aanmeldingen in je sectie kan je wel of niet meespelen op 22 december. Dit wordt na de kick-off repetities bepaald.

Aanmeldingsformulier Project Orkest

Ben je enthousiast geworden na alles wat je hebt gelezen? Wil je deel uitmaken van dit unieke en ambitieuze muzikale avontuur? Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden. 

Let op: er zijn meldingen dat het formulier niet verstuurd kan worden. Stuur in dat geval je aanmelding rechtstreeks naar info@project-orkest.nl